RSS

FairPhone haalt benodigde 5.000 kopers en gaat in productie

De eerlijke telefoon Fairphone gaat in productie. De Nederlandse initiatiefnemers van dit product, dat zo vriendelijk mogelijk is voor mens en milieu, zijn er in korte tijd in geslaagd online 5.000 orders binnen te halen voor de smartphone, dat was het minimum dat de ontwikkelaars vooropgesteld hadden om de telefoon te produceren. 

In eerste instantie worden er 20.000 toestellen geproduceerd, het toestel kost 325 euro. Fairphone is het geesteskind van de Nederlander Bas van Abel, die in 2010 een initiatief op poten zette om consumenten meer bewust te maken dat de mineralen in hun smartphones de motor zijn van gewelddadige conflicten in Afrika.

Fairphone wil zich onderscheiden van grote technologiebedrijven als Apple en Samsung met een smartphone waarin mineralen zijn verwerkt die worden gewonnen in een gebied in Congo waar geen gewapende strijd woedt.

De smartphone, die draait op Android 4.2 en is voorzien van een lcd-scherm van 4,3 inch, wordt in elkaar gezet door de Chinese fabrikant A’Hong. Dat gebeurt volgens de initiatiefnemers onder fatsoenlijke arbeidsomstandigheden en tegen een fatsoenlijk loon. Het toestel is ook gemakkelijk te repareren. De telefoon zal rond september worden geleverd.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Rob van Bergn:

    Heel goed voor het milieu en voor die mensen maar is het ook beter voor de gebruiker die er ziek van wordt. Is er ook stralingsvermindering. Ik zie niets over de gezondheid van de nu al 5000 gebruikers.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?