RSS

Window Socket: draagbaar stopcontact op zonne-energie dat je op het raam plakt

De Window Socket is zo’n geweldig eenvoudig idee, dat haast het verbazingwekkend is dat we het niet eerder hebben gezien. Het stopcontact is ontworpen door Kyuho Song & Boa Oh en kleeft aan ruiten en slaat zonne-energie op in de interne batterij, waarmee je kleine apparaten kan opladen, of de energie later kan gebruiken tijdens avonduren.

window-socket-zonne-energie-stopcontact-2
Volgens Yanko Design, Kyuho Song & Boa Oh “probeerden ze een draagbaar stopcontact te ontwerpen die mensen op een intuïtieve manier kunnen gebruiken”. Het kleeft aan het raam met een zuignap die het zonnepaneel omcirkelt, en een gewoon stopcontact voedt de omgezette zonne-energie aan een apparaat – en dat is het eigenlijk zo ongeveer. De designers stellen dat dit een oplader/omzetter is die overal overdag gebruikt kan worden, vooral op plaatsen waar elektriciteit beperkt of niet voorhanden is, zoals buiten of in een vliegtuig.
window-socket-zonne-energie-stopcontact-3
Momenteel is de Window Stocket nog steeds een concept, maar in de nabije toekomst hopen de ontwerpers de efficiëntie van de energieopslag en oplaadtijd te verbeteren. De batterij in de Window Socket is erg klein; met 1000 mAh is de opgeslagen energie misschien net genoeg om een mobiele telefoon op te laden – met name als het om een USB poort gaat, en niet om een standaard uitgang, maar het zal nog niet genoeg zijn om huishoudelijke apparaten van stroom te voorzien.

window-socket-zonne-energie-stopcontact-4

En hoewel het kleine apparaten 10 uur van stroom kan voorzien wanneer het helemaal opgeladen is, duurt het daarnaast momenteel nog wel ongeveer 5-8 uur om zich volledig op te laden. Maar los daarvan lijkt het ons toch een heel handig ontwerp, wat op veel momenten perfect van pas zou kunnen komen.

window-socket-zonne-energie-stopcontact-5

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

 1. Joyce:

  Dit is echt een super idee!

 2. Leon Buijs:

  1000 mA is wel heel erg weinig, daar kan je echt geen mobieltje mee opladen. Leuk idee maar maak het dan wat groter / krachtiger, dan heb je er ook echt wat aan!

 3. Peter Cernjavski:

  Ik heb een sleutelhanger met zonnecellen. In geval mijn autobatterij leeg is gebruik ik deze als starthulp.

 4. John:

  Zinloos gadget, en waarom niet gewoon een USB uitgang erop? Nu maak je er eerst de netspanning van, die daarna door een netadapter weer omlaag moet worden gebracht. Lekker efficiënt weer…

  En de hoeveelheid energie die het kost om dat ding te produceren en te transporteren wekt het nooit meer op. Al zou de levensduur 200 jaar zijn.

 5. Robert:

  Voor (gloei)lampen, stofzuigers, koken, tv’s enz is dat niet geschikt voor.

 6. Renate Groenenboom:

  Waar kan ik ze krijgen en hoe duur zijn ze? Fantastisch!!!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?