RSS

Hondurese plattelandsvrouwen worden zonne-energie experts

Meer dan honderd Hondurese vrouwen gaan voor zes maanden naar India om zonnepanelen te leren installeren. De vrouwen trekken naar India, naar Tilonia in de noordwestelijke deelstaat Rajasthan. Bij het Barefoot College daar krijgen ze gedurende zes maanden een opleiding in de installatie van zonnepanelen.

Het Barefoot College is een organisatie die in basisdiensten en oplossingen voorziet voor plattelandsgemeenschappen. Ze heeft al zevenhonderd vrouwen in Azië, Afrika en Latijns-Amerika opgeleid tot “blootvoetse ingenieurs in de zonne-energie“.
Installatie, herstelling en onderhoud.

In Honduras komen de vrouwen uit vier gemeenschappen in de gemeente Orocuina, in het zuiden van het land. De 38-jarige Carmen Zambrano is een van de eerste vrouwen die in september vertrekt. Ze gaat er “met zonnepanelen leren werken zodat ze die ervaring kan toepassen in haar eigen gemeenschap”, zegt ze.

Bij de terugkeer in hun eigen gemeenschap worden de vrouwen verantwoordelijk voor de installatie, de herstelling en het onderhoud van de panelen.

Eerder gingen vrouwen uit Chili en Peru aan het Barefoot College een opleiding zonne-energie volgen.

Zonne-energie is aan een sterke opmars bezig in Latijns-Amerika, met Chili, Brazilië en Mexico op kop. Consultancybedrijf Solarbuzz verwacht dat de vraag naar zonne-energie in Latijns-Amerika de komende vier jaar explosief zal groeien, met gemiddeld 45 procent per jaar. Dat heeft onder meer te maken met de sterke economische groei in de regio, de stijging van de elektriciteitsprijzen en een nieuw overheidsbeleid voor duurzame energie.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?