RSS

Economisch vertrouwen eurozone stijgt

do, mei 30, 2013

Economie en Ondernemen

Het vertrouwen van bedrijven en consumenten in de economie van de eurozone is in mei gestegen. Dat maakte de Europese Commissie donderdag bekend.

De index die het vertrouwen in de economie weergeeft, steeg met 0,8 punten naar 89,4 punten in vergelijking met een maand eerder. Het cijfer komt overeen met de gemiddelde verwachting van economen. Volgens het onderzoek nam in vier van de vijf grootste economieën van de eurozone het vertrouwen toe. De sterkste stijging was te zien in Italië, gevolgd door Nederland, Frankrijk en Duitsland. In Spanje bleef het sentiment nagenoeg onveranderd.

In het bedrijfsleven in de eurozone was in alle sectoren, behalve de bouw, sprake van een toenemend vertrouwen in de economie. Het consumentenvertrouwen in het eurogebied liet voor de zesde maand op rij een toename zien.

Voor de gehele EU toonde de index die het economisch vertrouwen meet een stijging met 1,1 punten tot 90,8 punten. Het cijfer kan erop duiden dat de recessie in de eurozone in het tweede kwartaal mogelijk ten einde komt. Naar verwachting zal de economie van het eurogebied dan onveranderd blijven en in het derde kwartaal tekenen van groei laten zien. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?