RSS

China gaat met strenge aanpak luchtkwaliteit verbeteren

De Chinese overheid legt de laatste hand aan een plan om de luchtvervuiling op nationale schaal aan te pakken en strengere normen op te leggen voor de luchtkwaliteit in verschillende delen van het land.

Volgens verschillende Chinese kranten zou het nieuwe plan deze week nog voorgesteld kunnen worden. De Chinese regering moet er zich dan binnen enkele weken over uitspreken, zegt Yang Tiesheng van het ministerie van Industrie in de krant Shanghai Securities News.

De nadruk ligt op de uitstoot van steenkoolcentrales, transport en fijnstof. Er komen in de steden onder meer strengere normen voor de vervuiling met zwaveldioxide, stikstofoxide en fijnstof. De overheid zou ook het steenkoolverbruik aan banden willen leggen en het gebruik van aardgas en duurzame energie willen promoten.

In de hoofdstad Beijing, die bijzonder zwaar te lijden heeft onder de vervuiling, zouden de meest vervuilende voertuigen, de zogenaamde “gele labels”, niet langer de baan op mogen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?