RSS

Zeearenden broeden opnieuw succesvol

ma, mei 27, 2013

Wetenschap en Natuur

Ook in 2013 broeden er verschillende zeearenden succesvol in Nederland. In het Lauwersmeer, Roggebotzand, de Oostvaardersplassen en de Biesbosch hebben de ‘vliegende deuren’ opnieuw een nest bezet.

Er zijn in totaal minimaal zes jongen geboren. Deze week werden twee jonge zeearenden voorzien van een ring. De zeearend broedt sinds 2006 in Nederland en sindsdien worden er steeds meer exemplaren waargenomen.

Op vier locaties in ons land zijn zeearenden op dit moment druk bezig met het voeren van in totaal minimaal zes jongen. In het Lauwersmeer zijn twee forse, gezonde jongen aanwezig. De provincie Flevoland herbergt dit jaar weer twee nesten. Het honkvaste paar in de Oostvaardersplassen heeft minimaal één jong en in het Roggebotzand is recent ook één jonge arend op het nest gezien. Op het vierde nest, in de Biesbosch, zijn twee jongen waargenomen. Een broedpoging in het Zwarte Meer werd vroegtijdig gestaakt.

Alle nesten bevinden zich in waterrijke, rustige gebieden, waar voldoende voedsel te vinden is. De oudervogels gebruiken een groot jachtgebied en worden regelmatig in de wijde omgeving van de nesten waargenomen. (Bron: Natuurbericht)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?