RSS

Duits ondernemersvertrouwen stijgt

vr, mei 24, 2013

Economie en Ondernemen

Het vertrouwen van Duitse ondernemers in de economie is in mei gestegen. Dat maakte onderzoeksinstituut Ifo vrijdag bekend.

De vertrouwensindex, die maandelijks wordt samengesteld op basis van een onderzoek onder 7000 ondernemers, kwam in mei uit op 105,7 punten, tegen 104,4 punten een maand eerder. Het is de eerste stijging van het Duitse ondernemersvertrouwen sinds februari. Economen hadden gemiddeld verwacht dat de stand onveranderd zou blijven ten opzichte van de voorgaande maand.

,,De Duitse conjunctuur houdt zich staande in een moeilijke Europese omgeving”, aldus Kai Carstensen van het Ifo-instituut in een toelichting. De vooruitzichten van ondernemers blijven licht positief, aldus de econoom.

Economie
Duitse ondernemers vertrouwen erop dat de Duitse economie sterker gaat groeien in de loop van dit jaar. In het eerste kwartaal ging de grootste economie van Europa met slechts 0,1 procent vooruit. Dat kwam onder meer omdat bedrijven terughoudend waren met investeringen vanwege zorgen over de economische crisis.

Ook Duitse consumenten zijn positief gestemd. Vrijdag bleek dat het consumentenvertrouwen in Duitsland in juni naar verwachting zal stijgen naar het hoogste niveau in bijna 6 jaar, aldus marktonderzoeker GfK. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?