RSS

CPB: Wereldhandel stijgt

vr, mei 24, 2013

Economie en Ondernemen

Het wereldhandelsvolume is in maart 2013 met 0,2% gestegen, na een herziene afname van 1,1% in februari. Dit blijkt uit de Wereldhandelsmonitor van het Centraal Planbureau (CPB).

Het wereldhandelsvolume is in maart met 0,2% gestegen, na een herziene afname van 1,1% in februari. Over het eerste kwartaal is het wereldhandelsvolume met 0,7% gestegen, volgend op een gelijke toename in het voorgaand kwartaal. Het CPB geeft verder aan dat de industriële productie in maart met 0,6% is gestegen, na een herziene toename van 0,3% in februari. En in het eerste kwartaal is de industriële productie met 0,9% gegroeid, volgend op een toename van 0,4% in het voorgaand kwartaal.

De maandelijkse CPB Wereldhandelsmonitor (Spreadsheet) is een instrument waarmee het CPB de ontwikkeling van de wereldhandel volgt.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

  1. Hadewijch Verhenne:

    Gezien de andere artikels in HappyNews, die benadrukken hoe belangrijk het is om lokale economie te steunen, en dat enkel lokale economie armoede voorkomt en welvaart geeft aan iedereen en het milieu spaart, kan ik dit enkel slecht nieuws noemen!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?