RSS

Verkoop nieuwe woningen VS stijgt stevig door

do, mei 23, 2013

Economie en Ondernemen

De verkoop van nieuwe woningen in de Verenigde Staten is in april op jaarbasis uitgekomen op 454.000 stuks, een stijging van 2,3 procent in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Amerikaanse ministerie van Handel donderdag bekend.

De verkoop steeg daarmee naar het hoogste niveau in 3 maanden. Economen hadden gemiddeld voorspeld dat de verkoop 425.000 nieuwe woningen op jaarbasis zou bedragen. Het verkoopcijfer over maart werd opwaarts herzien van 417.000 huizen naar 444.000.

De gemiddelde prijs van een nieuwe woning steeg naar het recordniveau van 271.600 dollar (210.399 euro).

Ook de huizenprijzen in de Verenigde Staten zijn in maart op maandbasis met 1,3 procent gestegen. Dat werd dinsdag gemeld door de Amerikaanse overheid. Economen hadden in doorsnee verwacht dat de huizenprijzen met 0,8 procent zouden stijgen. In februari gingen de prijzen op maandbasis met een herziene 0,9 procent omhoog.

Hoogste niveau
Woensdag werd gemeld dat de verkoop van bestaande woningen in de VS in april is uitgekomen op 4,97 miljoen op jaarbasis, het hoogste niveau in ruim 3 jaar. De gemiddelde prijs van een bestaande woning klom naar 192.800 dollar, het hoogste niveau sinds augustus 2008. De huizenmarkt in de VS profiteert van de lage rentes en het herstel op de banenmarkt. Daardoor groeit de vraag en stijgen de prijzen. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?