RSS

Sustainable Foods Summit 6 en 7 juni in Amsterdam

Op 6 en 7 juni 2013 vindt in Amsterdam alweer de 5e editie van het Sustainable Foods Summit plaats. Tijdens deze conferentie worden er praktische methoden besproken om milieueffecten van eindproducten te verminderen door gebruik te maken van duurzame ingrediënten en veranderend consumentengedrag.

Hoe kunnen bedrijven hun ecologische voetafdruk verlagen door het gebruik van duurzame grondstoffen? Wat kan er gedaan worden om de consument ertoe te zetten duurzame producten te kopen?

Andere onderwerpen die op de agenda staan, zijn onder meer voedselveiligheid & traceerbaarheid, duurzaamheid in de detailhandel, de lokale supply chains, marketing claims en verkeerde etikettering, water voetafdrukken, sociale impact van sourcing, duurzame brand marketing en de aanpak van voedselonzekerheid, social media en verantwoorde consumptie.

Met het oog op recente voedselschandalen is er ook een pre-conference workshop over Food Authenticity & Traceability  (5 juni) om bedrijven te ondersteunen bij het versterken van hun keten om fraude te voorkomen.

Het doel van de Duurzame Foods Summit is het verkennen van nieuwe horizonten voor eco-labels en duurzaamheid.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?