RSS

Bananenschillen ontsmetten vervuild water

Braziliaanse onderzoekers hebben vastgesteld dat bananenschillen geschikt zijn om vervuild water te zuiveren.

Onderzoekers van de Universiteit van São Paulo zagen dat water dat door pesticiden is vervuild, met behulp van bananenschillen kan worden ontsmet. Ze deden onderzoek op waterstalen die atrazine en ametrine bevatten, substanties die vaak gebruikt wordt in de suikerriet- en maïsteelt.

Eerst wordt de bananenschil vermalen en meteen gezeefd en gedroogd in een oven. Aan het poeder dat men op die manier verkrijgt, verkrijgt wordt water toegevoegd. Het mengsel wordt omgeroerd en vervolgens gefilterd: de pesticiden zijn verdwenen uit het water.

“Deze methode is efficiënter dan andere technieken, zoals thermische, chemische of fysische sanering en fytoremediatie”, zegt Sergio Monteiro van het Centrum voor Nucleaire Energie in de Landbouw, de afdeling van de universiteit die het onderzoek heeft uitgevoerd. ‘We kenden de efficiëntie van bananenschillen voor de ontsmetting bij vervuiling met zware metalen. Nu weten we dat het ook op deze manier gebruikt kan worden. We gaan nu de toepassing op grote schaal bestuderen.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?