RSS

Nieuw draagbaar ontwerp kan iedere nacht 2,5 liter drinkwater uit mist oogsten

We hebben al meerdere interessante en innovatieve uitvindingen om mist te oogsten besproken, waarbij we ook tot de conclusie kwamen dat mist oogsten het drinkwater probleem zelfs op zou kunnen lossen. Nu hebben studenten uit de Yucatan regio in het zuiden van Mexico weer een prijswinnende uitvinding gedaan om mist op te vangen middels de Chaac Ha Water Collector.

Deze draagbare ‘mist oogst’ concept kan zowel dauw als regen opvangen en kan iedere nacht tot wel 2,5 liter water uit mist verzamelen. Het idee achter het ontwerp was om permanent schoon drinkwater te kunnen leveren aan afgelegen Mexicaanse gemeenschappen, die momenteel nog steeds een goede infrastructuur ontberen.

CHAAC-HA-mist-oogsten

Het Chaac Ha ontwerp, vernoemd naar de Maya-god van de regen, werd geïnspireerd door het observeren van natuurlijke processen. Bijvoorbeeld; de vorm en het materiaal van het membraan dat het water opvangt, weerspiegelt de manier waarop bromelia’s vocht en voedingsstoffen uit de lucht halen. De bladeren van de bromelia zijn hydrofoob en hun microscopische onregelmatigheden bevorderen het kanaliseren van het water naar een reservoir. In het Chaac Ha ontwerp wordt teflon gebruikt om hetzelfde effect te creëren. De structuur van het ontwerp is geïnspireerd op een spinnenweb en is makkelijk opvouwbaar waardoor het eenvoudig te verplaatsen is.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?