RSS

Duitse fabrieksorders stijgen onverwacht sterk

di, mei 7, 2013

Economie en Ondernemen

De Duitse fabrieksorders zijn in maart met 2,2 procent gestegen in vergelijking met een maand eerder. Dat maakte het Duitse ministerie van Economische Zaken dinsdag bekend.

Economen hadden gemiddeld verwacht dat de orders met 0,5 procent zouden dalen. In februari was sprake van een ordertoename met een herziene 2,2 procent.

Op jaarbasis gingen de orders voor Duitse fabrikanten met 0,4 procent omlaag. Hier werd in doorsnee gerekend op een daling met 2,9 procent. In februari gingen de orders met een herziene 0,2 procent omlaag. De Duitse exportorders klommen in maart met 2,7 procent en de binnenlandse orders namen met 1,8 procent toe. ,,De Duitse industrie lijkt geleidelijk haar zwakke fase achter zich te laten”, aldus het ministerie in een toelichting.

De Duitse economie liet in het vierde kwartaal van 2012 een krimp zien van 0,6 procent. Economen verwachten dat de grootste economie van Europa in het eerste kwartaal weer is gegroeid. (AFN)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

  1. Hadewijch Verhenne:

    Heel mooi allemaal, maar het gaat niet over het aantal fabrieksorders, het gaat over de fabrieksarbeiders die slavenlonen ontvangen in Duitsland, soms zelfs maar 1 euro per uur!
    Vergeet toch die groei, het concept economie moet compleet herdacht worden, welvaart hangt niet samen met het BNP, welvaart hangt samen met de individuele levenstandaard per persoon!
    En ik mag hopen dat mijn reactie getoond wordt, net zoals de reactie van iedereen, dat die niet gewist wordt!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?