RSS

Schonere lucht bespaart miljarden op gezondheidszorg

Als de luchtkwaliteit in de grootste steden van Latijns-Amerika zou verbeteren, dan zou dat naast een beter milieu en gezondere leefomgeving, ook nog jaarlijks een miljardenbesparing kunnen opleveren, aldus een recente een studie.

De luchtvervuiling in de grootste steden van Latijns-Amerika ligt hoger dan de normen die de Wereldgezondheidsorganisatie voorstelt. Dat betekent een bedreiging voor honderd miljoen mensen, besluit de studie. “De normen voor de luchtkwaliteit zijn nog te laks, heterogeen en achterhaald”, zegt Sergio Sánchez, directeur van het Clean Air Institute.

Vorige maand waarschuwde Wereldgezondheidsorganisatie nog dat luchtvervuiling wereldwijd een veel grotere bedreiging voor de volksgezondheid vormt dan tot nog toe werd aangenomen. Luchtvervuiling eist jaarlijks meer doden dan aids of malaria.

Met een betere luchtkwaliteit kan Latijns-Amerika jaarlijks 1,5 tot 4,6 miljard euro op uitgaven voor de gezondheidszorg besparen, staat in Air Quality in Latin America, een rapport van het Clean Air Institute in de Verenigde Staten.

Het rapport analyseert de aanwezigheid van vijf vervuilende stoffen in 42 grote steden. In Mexico-Stad, Monterrey (Mexico), Santiago (Chili), Cochabamba (Bolivia), Bogotá (Colombia) en Lima (Peru) werden grote concentraties fijn stof en ozon vastgesteld, die schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?