RSS

Bijenkoningin bijgezet voor hoofdkantoor van Bayer

Vrijdag is een bijenkoningin bijgezet voor de deur van het hoofdkantoor van Bayer, een van de grootste bestrijdingsmiddelenfabrikanten ter wereld. Daarmee protesteert Greenpeace tegen deze producten die de massale bijensterfte mede veroorzaken.

Bijen en andere insecten zoals hommels bestuiven 70 procent van de 100 wereldwijd meest belangrijke voedselgewassen. Het belang van gezonde bijenvolken is zo groot dat Greenpeace de overheid vraagt de massale sterfte aan te pakken, te beginnen met een verbod op landbouwgif geproduceerd door onder andere Bayer. Nieuwe bestrijdingsmiddelen zoals neonicotinoïden en fipronil spelen een cruciale rol in de bijenveldslag. Zelfs in extreem lage doses zijn deze middelen al dodelijk of tasten zodanig de weerstand aan dat bijen vatbaarder zijn voor ziektes en parasieten.

Slim samenwerken met de natuur
Herman van Bekkem, campagneleider duurzame landbouw: ‘Maandag komen de lidstaten bij elkaar om een besluit te nemen over deze middelen. Onze staatssecretaris Dijksma heeft zich al voor een verbod op bepaalde toepassingen van neonicotinoïden uitgesproken. Maar met deze eerste stap zijn we er nog niet. Willen we de bijen en de Europese landbouw een toekomst bieden, dan moeten we overstappen op een gezond landbouwmodel dat niet tegen de natuur vecht, maar juist slim met haar samenwerkt.’

Honingslied
Tijdens de bijzetting van de bijenkoningin werd ook het Honingslied ten gehore gebracht.

Red de Bijen

  • Ga naar reddebijen.nl en teken de petitie voor een verbod op de meest schadelijke insecticiden.
  • Kies in de winkel zo veel mogelijk voor biologische producten. Daarmee stimuleer je bijenvriendelijke landbouw.
  • Maak je tuin of balkon bijvriendelijk: zaai wilde bloemen, zorg voor bloeiende planten die veel en lang nectar geven, zoals lavendel en koninginnenkruid, tuinier gifvrij en bouw een bijenhotel (een handleiding daarvoor vind je op reddebijen.nl)

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reacties

  1. Meyers:

    Bravo !! eindelijk komt er weerstand tegen allesvernietigend gif !!

  2. Hadewijch Verhenne:

    Ja, inderdaad, en vandaag is het een heel spannende dag, want vandaag stemmen ze voor of tegen het verbod op de drie belangrijkste neonicotinoiden en ander smerigs. Als ik geloofde in energie zenden, dan zond ik het nu!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?