RSS

Kamer steunt pleidooi GroenLinks voor duurzaam banenplan

Een meerderheid van de Tweede Kamer heeft dinsdag ingestemd met het voorstel van GroenLinks-partijleider Bram van Ojik om snel een duurzaam banenplan te formuleren waarin wordt ingezet op vergroening.

Van Ojik heeft eerder al meerdere malen aangedrongen op een banenplan om de stijgende werkloosheid aan te pakken. Nu de werkloosheid met 20.000 mensen per maand toeneemt moet de regering snel actie ondernemen om de werkgelegenheid te stimuleren, vindt Van Ojik.

Aangenomen Motie Van Ojik

De Kamer,
gehoord de beraadslaging,
overwegende dat het kabinet als onderdeel van het nationaal hervormingsprogramma uiterlijk april 2013 ook een nationaal banenplan naar de Europese Commissie moet sturen; overwegende dat de Europese Commissie oproept, werkgelegenheid te stimuleren door de belasting op arbeid te verlagen en dit te financieren door hogere milieuheffingen; verzoekt de regering, vergroening op te nemen in het banenplan om zo duurzame werkgelegenheid te scheppen en dit banenplan zo spoedig mogelijk naar de Kamer te sturen, en gaat over tot de orde van de dag.

Van Ojik

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?