RSS

Complimentjes zijn gezond

wo, apr 24, 2013

Gezondheid en Voeding

Een schouderklopje en een compliment helpen meetbaar bij patiënten met hart- en vaatziekten. Door steun uit de omgeving hadden patiënten aan het eind van de proefperiode een betere gezondheid, dat blijkt uit een onderzoek van verpleegkundig specialist Berna Sol-de Rijk.

De onderzoekers bestudeerden of zelfmanagement werkt bij patiënten met een hoge bloeddruk, suikerziekte, een hoog cholesterol en overgewicht, en die ongezond eten, onvoldoende bewegen en roken. Zelfmanagement in de verpleegkunde is gebaseerd op het vermogen van mensen om zelf hun eigen gezondheid in de hand te nemen. Dat lukt als ze voldoende in zichzelf geloven.

De onderzoekers lieten een groep risicopatiënten begeleiden door gespecialiseerde verpleegkundigen. Zij kregen complimentjes en steun, zodat de patiënten er op gingen vertrouwen dat zij hun eigen gezondheid blijvend konden verbeteren. Na enige tijd daalde hun bloeddruk en het cholesterolgehalte in hun bloed aantoonbaar. In de controlegroep die op de gebruikelijke manier werd begeleid gebeurde niets bijzonders.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

 1. Jeannet Lobker-grootscholten:

  Geef eens Waardering v/d Verpleegkundig.

  Mijn man is 1.1/2 jaar opgenomen geweest in Vrederust-West
  Grote lof hebben wij voor de liefdevolle verzorging.

  Ook over de Sammersbrug en de Kreek alle lof ,zo ook de Ark en de Tarwebloem.

  De verpleging is overal Super het was er schoon en het eten heerlijk.

  Waarom dan zoveel kritiek op het nieuws of in de media,,,,,,,,de Verleegsters hebben het loeidruk maar doen alles met heel veel liefde.

  Wel jammer is dat er vanwege de bezuiniging te weinig handen aan het bed kunnen zijn.er is geen tijd voor een arm om de schouder of een aai over de bol,laat staan van een luisterend oor.

  Wij hebben juist grote bewondering voor hun inzet,want laten we eerlijk zijn,het zijn toch niet de mooiste klusjes die ze op te ruimen krijgen,
  ,,daar is wel roeping voor nodig,,
  Zij verdienen een groot applaus,er zijn heel veel mensen die jullie heel dankbaar zijn.
  Trek je van de kritiek niks aan,jullie zij onmisbaar.Mevr.Lobker wareingen

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?