RSS

Kunstfestival: landschap en natuur

ma, apr 22, 2013

Kunst en Cultuur

Van 17e-eeuwse poëzie en klassieke muziek genieten in de tuinen van kasteel Broekhuizen. Gedichten en verhalen beluisteren tijdens een schrijversproeftuin in de buitenlucht op Landgoed Kraaybeekerhof en kunstwerken bewonderen in het prachtige landschap op de Utrechtse Heuvelrug.

Het multidisciplinaire festival ‘Kunst: overal op de heuvelrug’ biedt jong en oud deze ervaringen en nog veel meer. Het kunstfestival vindt plaats van 16 mei tot en met 2 juni overal in de gemeente Utrechtse Heuvelrug. Het complete programma is nu te bekijken op Kunst, overal op de heuvelrug.

De derde editie van ‘Kunst: overal op de Heuvelrug’ heeft als thema ‘landschap en natuur’. Het thema dient als inspiratiebron én als locatie voor de kunstwerken en de culturele activiteiten. In totaal zijn er meer dan veertig activiteiten, die de grote verscheidenheid aan kunst, cultuur en natuur laten zien. Bezoekers kunnen kennismaken met aaibare stenen in de omgeving van Amerongen, een keramiektentoonstelling van de Nederlandse Vakgroep Keramisten bekijken in het bomenpark Von Gimborn Arboretum en een boek binden in de druivenkas van Historische moestuin Bartiméus. Tijdens het Pinksterweekend kunnen zij in de buitenlucht het kamermuziekensemble Trio 42 beluisteren en in Amerongen tijdens een steptocht op verrassende wijze kennis maken met de (tabaks)historie van de omgeving.

Ook voor kinderen is er genoeg te beleven. Zij kunnen populaire kinderboekenschrijfsters ontmoeten en hun favoriete boek laten signeren, sprookjes beluisteren, muziek maken, naar een jeugdconcert van WNF ambassadeur Ageeth de Haan en de interactieve sprookjesvoorstelling ‘Oogappeltje’ in het bos meemaken.

Kunst- en cultuurliefhebbers kunnen wandelend of fietsend ruim twee weken lang op diverse locaties die de gemeente Utrechtse Heuvelrug rijk is, genieten van kunst en cultuur. Kijk voor het volledige programma op site of haal de programmafolder onder meer bij de VVV of bij de bibliotheek.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?