RSS

Zonne-energiepark (377MW) met 300.000 spiegels in aanbouw in de VS

De grootste operationele thermische zonne-energie centrale staat momenteel nog in Abu Dhabi  (100MW), en er staat er nog een in planning in Californië van 500MW, maar dit project mag er ook zijn. Brightsource Energy is bezig met het afronden van de enorme Ivanpah thermische zonne-energie centrale in de Mojavewoestijn in Californië (VS).  En als alles goed gaat, kan de centrale dit jaar nog gestart worden.

Ivanpah zal een capaciteit van 392 MW hebben, wat genoeg is om 145.000 huizen van stroom te voorzien. De voorbereidingen met betrekking tot planning, vergunningen en financiering hebben meer ruim 5 jaar geduurd.Alleen al bij Ivanpah zullen 300.000 computergestuurde spiegels de zon volgen, om zo het zonlicht te reflecteren op boilers die bovenop drie 140-meter hoge torens staan. Deze hitte wordt vervolgens omgezet in stoom die door de turbines gaat om stroom op te wekken.

Brightsource geeft aan dat het project momenteel al 2100 banen heeft gecreëerd voor werknemers in de bouw en ondersteunend personeel.

ivanpah-zonne-energie-centrale
Deze foto laat zien hoeveel spiegels er worden gebruikt. Het is echt schitterend om te zien hoe immens groot dit is, en hoeveel zonne-energie er geconcentreerd zal worden in die relatief kleine toren in het midden.

ivanpah-zonne-energie-centrale-2

Hier kunnen we zien hoe thermische zonne-energie werkt. Stap 4 is vooral belangrijk; de mogelijkheid om hitte op te slaan en elektriciteit te genereren wanneer de zon niet schijnt. Heel nuttig, aangezien het piekgebruik doorgaat tot in de avonduren. Hoewel Ivanpah nog geen gebruik zal maken van warmteopslag, is dit bij toekomstige Brightsource projecten wel de bedoeling.

ivanpah-zonne-energie-centrale-3

Een close-up van de centrale toren. Kijk eens hoe klein de auto’s op de grond lijken in verhouding tot de toren. De schaal van dit project is enorm.

ivanpah-zonne-energie-centrale-4

En zo moet het eruit gaan zien als de zonne-energie centrale  klaar is.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?