RSS

Nieuwe en aanzienlijk goedkopere Tesla uiterlijk in 2017 verwacht

wo, apr 17, 2013

Wetenschap en Natuur

Tesla Motors zal op z’n laatst in 2017 met een nieuwe (en vierde in totaal, inclusief de Roadster waarvan de productie beëindigd is), en goedkoper elektrisch productiemodel komen dan de huidige Model S en de aankomende Model X SUV.

Dit vertelde Elon Musk, de CEO van Tesla, onlangs in interview met Engadget. “Hopelijk 2016, maar zeker niet later dan 2017”. Het nieuwe model (nog zonder naam) zal iets kleiner worden dan de huidige elektrische Model S, en gaat ongeveer de helft kosten van wat er momenteel voor de Model S betaald moet worden. De Model S varieert van 70.000 euro tot 100.000 euro.

Tesla kwam 2 weken geleden al met het nieuws de ze dit eerste kwartaal voor het eerst winst maken dankzij de populaire Model S, en dat ze de productie van het goedkoopste Model S versie beëindigen, met een accupakket van 40 kWh, door gebrek aan vraag.

Het bedrijf geeft ook aan dat het debuut van de Model X SUV niet voor eind 2014 te verwachten is, omdat Tesla zich nu optimaal wil concentreren op de verkoop en service van de Model S.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?