RSS

AkzoNobel en Philips gaan voor duurzame energie

Kort na de start van de Greenpeace campagne Mission Possible, zeggen verf-, coatings- en chemiegigant AkzoNobel en elektronicaproducent Philips toe voor duurzame energie te kiezen. Daarmee scharen deze multinationals zich bij de groene koplopers van Nederland die al goed bezig zijn.

Greenpeace praat mee in de Sociaal Economische Raad (SER) over een energieakkoord om de kabinetsdoelstelling van duurzame energie van 16 procent in 2020 te halen. Daarom is het zo belangrijk dat bedrijven als AkzoNobel en Philips zich juist nu uitspreken voor duurzame energie. AkzoNobel en Philips hebben ambitieuze, concrete doelen gesteld waarmee ze écht werk gaan maken van energiebesparing en het gebruik van schone energie.

Zo wil AkzoNobel in 2020 ruim 40 procent energie uit duurzame bronnen gebruiken en 2 procent energiebesparing per jaar realiseren. Daarnaast wil het bedrijf de CO2-uitstoot met 40 tot 50 procent per ton product verminderen bij de productie van de verven, lakken en chemische stoffen. Philips streeft naar een wereldwijde CO2-reductie in zijn fabrieken en kantoren van 40 procent in 2020 ten opzichte van 2007 en wil vasthouden aan aparte doelen voor vergroting van het aandeel schone energie, verdere CO2-reductie en energiebesparing in 2030.  (Bron: Greenpeace)

Laat AkzoNobel en Philips weten dat je het waardeert dat ze zich inzetten voor een schone toekomst: Mission Possible Daar kunnen de achterblijvende bedrijven dan een voorbeeld aan nemen. We kunnen namelijk niet langer wachten. De tijd dringt.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reacties

  1. ruud jansen:

    uit betrouwbare bron weet ik dat Philips in Polen 24 uur per dag gloeilampen produceert, dus nogal hypocriet om te zeggen dat ze groene koplopers zijn.

  2. Hadewijch Verhenne:

    Ruud, dat is wat ze NU doen, dit bericht gaat over hoe ze het in de toekomst gaan aanpakken.
    Die maatregelingen die ze gaan pakken om hun uitstoot te beperken, zullen dan onder andere inhouden dat ze stoppen met die gloeilampen!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?