RSS

Dorp in India plant 111 bomen bij iedere geboorte van meisje

Hoewel in sommige delen van India veel aanstaande ouders nog steeds zeggen dat ze liever een zoon hebben, doorbreken leden van het Piplantri dorp in de westerse staat Rajasthan deze trend door de geboorte van ieder meisje te vieren op een manier die iedereen ten goede komt. Voor ieder meisje dat wordt geboren komt de gemeenschap bij elkaar en worden ter ere van haar 111 fruitbomen geplant, waarmee dit milieubewuste dorpje aan een groene toekomst werkt voor iedere nieuwe generatie.

india-bomenDe afgelopen zes jaar is dit dorp erin geslaagd om meer dan een kwart miljoen bomen te planten. Deze unieke traditie werd geïntroduceerd door de voormalige leider van het dorp, Shyam Sundar Paliwal, ter ere van z’n dochter die op jonge leeftijd was overleden.

Maar het planten van bomen is slechts één manier waarop de gemeenschap een betere toekomst voor hun dochters verzekert. De dorpelingen leggen ook ongeveer 300 euro bij elkaar voor ieder geboren meisje en storten dit op een rekening voor haar dat voor 20 jaar vastgezet wordt, aldus The Hindu. De ouders van het meisje dragen 150 euro bij, en beloven toegewijde ouders te zullen zijn.

“We laten deze ouders een verklaring tekenen waarin ze beloven dat ze hun dochter niet zullen uithuwelijken voordat ze volwassen is, dat ze haar regelmatig naar school sturen en dat ze zorg dragen voor de bomen die in haar naam zijn geplant,” zegt Paliwal.

Maar dit dorp met 8.000 inwoners houdt het niet alleen bij het planten van deze bomen en het daarmee vergroenen van hun gemeenschap. Om te voorkomen dat deze bomen aangetast worden door termieten hebben de bewoners meer dan 2,5 miljoen Aloë vera planten om de bomen heen geplant. En nu zijn vooral deze Aloë vera planten een welkome bron van inkomsten voor een aantal bewoners. “Geleidelijk realiseerden wij ons dat we de Aloë vera planten op vele manieren konden verwerken. Daarom hebben we een aantal experts uitgenodigd om ons hierin wegwijs te maken, en nu maken en verhandelen we zelf allerlei Aloë vera producten zoals sap, gel, azijn etc.,” aldus Paliwal.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

 1. Hadewijch Verhenne:

  WAAUW!!!

  Voor een land als India!!!
  India, waar miljoenen embryo’s geaborteerd wordden, enkel omdat het meisjes zijn.
  India, waar een openbare verkrachting van een meisje tot nu toe straffeloos getolereerd werd, en verkrachting in het huwelijk helemaal normaal werd gezien!

  Jammer dat ze nog steeds uitgehuwelijkt mag worden na haar 20ste, maar in vergelijking met de gangbare 13 jaar is dit een reuzesprong!

  Ook dat van die scholing, dat van die fruitbomen, en Aloë Vera, . . . dank je wel HappyNews om me dit te laten weten.

  Super super nieuws!

  Hopelijk inspireert dit andere dorpen . . .

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?