RSS

Zonne-energie bereikt netpariteit in India en Italië

do, apr 11, 2013

Wetenschap en Natuur

Duurzame energie heeft onlangs een nieuwe mijlpaal bereikt in India en Italië, nu de Deutsche Bank meldt dat zonne-energie in deze twee landen eindelijk beschikbaar is tegen hetzelfde tarief als grijze energie.

De Duitse bank verwacht met haar voorspellingen voor 2014 dat de wereldwijde vraag naar zonne-energie 20% zal stijgen– en dan vooral in China, de VS, en het Verenigd Koninkrijk, en verwacht dat de prestaties van Italië en India andere landen zal inspireren om zonne-energie op grotere schaal beschikbaar te maken voor nog meer gebruikers.

De kosten van het installeren van fotovoltaïsche panelen in India zijn redelijk hoog, toch is het dit land gelukt om netpariteit te behalen voor zonne-energie. Door de stimulans van India om haar zonne-energie capaciteit uit te breiden, voorspelt de Deutsche Bank een optimistische sprong in de wereldwijde zonne-energie vraag, en gaat er vanuit dat India in staat zal zijn om tussen de 1 en 2 gigawatt aan zonne-energie te produceren.

Nu Italië en India netpariteit hebben bereikt is zonne-energie op weg om een alledaagse energiebron te worden in plaats van een alternatieve.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?