RSS

Portugal haalt 70% van de totale energie uit duurzame energiebronnen

De duurzame energie capaciteit in Portugal groeit gestaag. Volgens een recent rapport van netbeheerder REN werd in Portugal tijdens het eerste kwartaal van dit jaar 70% van de totale energie uit duurzame energiebronnen gehaald.

Het grootste gedeelte (37%) is afkomstig van waterkracht, wat vooral dankzij de weersomstandigheden een stijging van 312% betekent ten opzichte van vorig jaar. Windenergie droeg 27% bij, met een toename van 60%, ook voornamelijk als gevolg van gunstige weersomstandigheden. En zoals verwacht daalde het percentage energie uit steenkool met 29%, en het percentage energie dat uit gas gewonnen werd daalde met 44%.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?