RSS

The Ocean Cleanup goes crowdfunding

Het concept van de 19-jarige Nederlandse luchtvaart- en ruimtevaarttechniekstudent Boyan Slat om de drijvende plastic vuilnisbelten in de oceanen op te ruimen wordt overal in de media enthousiast ontvangen.

Dit concept bestaat uit een verankerd netwerk van drijvende armen en verzamelplatforms die uitgezet kunnen worden over de hele wereld. In plaats van door de oceaan te bewegen maakt het systeem gebruik van de oppervlaktestromingen om het plastic via de drijvende armen, die werken als een enorme trechter, naar verzamelplatforms te laten drijven. In de verzamelstations wordt het plastic gescheiden van plankton, gefilterd en opgeslagen om vervolgens te worden gerecycled.

Crowdfunding
Boyan Slat is nu met een groep studenten, ingenieurs, oceanografen en experts uit de industrie een crowdfunding campagne gestart voor een onderzoek naar de haalbaarheid en levensvatbaarheid van dit project. Iedereen die het milieu en Boyan’s project een warm hart toedraagt kan nu via deze crowdfunding campagne zelf meehelpen om te kijken of we op deze manier de oceanen kunnen opruimen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. maarten smit:

    zeer mooi plan nu nog de financier
    hoe zouden we het meer aandacht kunnen geven?
    zou er graag aan meewerken

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?