RSS

Natuur & Milieu deelt 2 miljoen vleesvervangers uit

Vanaf woensdag 10 april gaat Natuur & Milieu 2 miljoen vleesvervangers uitdelen. Nooit eerder is zo’n grote uitdeelactie van vleesvervangers in Nederland geweest. 

De actie is onderdeel van de campagne Nederland Proeft!,waarin Nederland op grote schaal kennismaakt met vleesvervangers. Het doel is om consumenten te stimuleren om vlees meer te laten staan en te kiezen voor een lekker plantaardig alternatief.

Iedereen die vlees óf een vegetarisch alternatief bij Jumbo koopt, krijgt er een gratis vleesvervanger bij. Op 10 april start de eerste uitdeelweek, 24 april de tweede en 29 mei start de laatste uitdeelweek. De actie is een initiatief van Natuur & Milieu in samenwerking met Jumbo supermarkten en de producenten van vleesvervangers Vivera en de Vegetarische Slager. De actie is onderdeel van de flexitariërcampagne van Natuur & Milieu.

Minder vlees eten is goed voor gezondheid, dierenwelzijn en milieu. Steeds meer mensen zijn flexitariër: iemand die minimaal 1 keer per week het vlees laat staan. Onderzoek van Motivaction toont aan dat 87% van de Nederlanders flexitariër is. Natuur & Milieu helpt mensen graag om de overstap naar minder vlees te maken en voorziet hen van recepten, praktische tips en wijst hen op lekkere alternatieven.

Olof van der Gaag, hoofd marketing & campagnes van Natuur & Milieu: ‘We laten Nederland massaal kennismaken met lekkere en gezonde alternatieven voor vlees. Proeven, proeven, proeven is de beste strategie om mensen over de drempel te helpen.’

Colette Cloosterman-van Eerd, directeur Formule en Marketing van Jumbo Supermarkten over de deelname van Jumbo aan de actie: ‘Lekker, gezond en gevarieerd eten met duurzame producten vinden wij zeer belangrijk. Daarom bieden wij onze klanten graag een gevarieerd en uitgebreid assortiment aan tegen de laagste prijs. Daar passen deze vleesvervangers perfect bij. Ik hoop dat we met deze actie veel mensen inspireren om af en toe te kiezen voor een gezond en duurzaam alternatief voor vlees.’

Enkele feiten over vlees:

  • De CO2-uitstoot van 1 vleeshamburger is gelijk aan die van 7 vegaburgers
  • Voor de productie van 1 kilo biefstuk heb je een waterhoeveelheid nodig die gelijk staat aan 2500 keer het toilet doorspoelen
  • Vleesconsumptie is verantwoordelijk voor 12 procent van de wereldwijde uitstoot van broeikasgassen.
  • Als iedereen in Nederland een dag in de week geen vlees eet, levert dat dezelfde CO2-besparing op als 1 miljoen auto’s per jaar van de weg.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reacties

  1. viola:

    Dit is zeker goed nieuws. Maar, er is een ‘maar’. Dit zijn waarschijnlijk producten op sojabasis en ook voor het planten van soja worden oerbossen gekapt. *zucht*

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?