RSS

2013 is beste moment in jaren voor klimaatactie

Door een samenloop van omstandigheden is 2013 het meest veelbelovende jaar in lange tijd om grootschalige actie tegen de klimaatverandering te ondernemen. Dat zegt de toonaangevende Britse econoom Nicholas Stern.

De huidige combinatie van politieke factoren zal niet snel overtroffen worden”, zei Stern eerder deze week in een toespraak voor het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Hij verwees naar de beloftes van de leiders in zowel de Verenigde Staten (VS) als China, die allebei geen rekening hoeven te houden met nieuwe verkiezingen. Er is ook steun voor klimaatactie van het IMF, de Wereldbank en de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO), Europese leiders en veel ontwikkelingslanden.

Stern is de auteur van een baanbrekend rapport uit 2006 voor de Britse regering, waarin de economische impact van de klimaatverandering werd onderzocht. Het rapport was een alarmsignaal voor beleidsmakers over de hele wereld.

“Kijk naar de plannen in Ethiopië, Mexico, Zuid-Afrika. Die landen zijn partnerschappen aangegaan en nemen dit probleem ernstig”, zei hij. “2013 is het beste jaar om de politieke wil aan te zwengelen die tot nog toe te zwak was.”

De econoom pleit daarom voor een nieuwe generatie klimaatmodellen om de impact op menselijke levens en de welvaart beter te kunnen inschatten.

Carey L. Biron

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?