RSS

De eerste vegetarische snackbar in Nederland

Marianne Thieme opent op vrijdag 5 april de eerste snackbar in Nederland waar alleen vegetarische en veganistische producten op het menu staan. Initiatieven als de Vegetarische Snackbar vormen een belangrijke stap in de omschakeling naar duurzaam voedsel. Thieme verricht de opening om 15.30 uur door het onthullen van een broodje Karma (veganistische shoarma).

Mes en vork zijn de belangrijkste wapens in de strijd tegen dierenleed, klimaatverandering, honger en biodiversiteitsverlies. Als we duurzaam voedsel willen produceren, zullen we minder dierlijke eiwitten moeten nuttigen. In het belang van dieren, natuur en milieu – en van onze eigen gezondheid.

Verduurzaming
De verkoop van vegetarische en veganistische snacks is een belangrijke stap in verduurzaming van de voedselketen. Bij de Vegetarische Snackbar aan het Stationsplein 5a bij Hollands Spoor in Den Haag worden maaltijden, snacks en belegde broodjes geserveerd, aangevuld met biologische warme en koude dranken. Daarnaast streeft eigenaar Jürgen Verwoerd ernaar een zo groen mogelijk fastfood restaurant te exploiteren. Met groene stroom, milieuvriendelijke verpakkingen en ecologische reinigingsmiddelen.

Eerlijker voedselvoorziening
De Partij voor de Dieren vecht voor de waarde van voedsel en een radicale omslag in het landbouwbeleid. Marianne Thieme: “De Vegetarische Snackbar draagt bij aan een omschakeling naar een eerlijker voedselvoorziening. Dankzij deze snackbar kunnen mensen een broodje bal eten zonder zware druk te leggen op dieren, mensen, natuur en milieu.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

 1. Philippe.:

  Dit in combinatie met ‘vertical farming’. Dé succesformule voor de toekomst !

 2. Josefine:

  Ecologische én economische schoonmaakmiddelen: groene zeep, soda en schoonmaakazijn.
  Hier krijg je alles mee schoon! Ontvet, ontvuild en ontkalkt! Veel tips te vinden op het web, bijv. Recept zelf wasmiddel maken (80 gr soda, 80 gr geraspte zeep, 5 liter water,) of half water half schoonmaak azijn theelepeltje groene zeep in plantenspuit is sterke allesreiniger.
  100ml sch.azijn doet diens als wasverzachter etc ….een kind doet de was!

 3. Sam:

  Goed nieuws, dat loopt in het Westen natuurlijk wel. Nu nog de rest van het land…

 4. Gertjan:

  Lang leve de gewone friettent. Ik eet lekker vlees !!

 5. Robert Jan:

  In Amsterdam zit al vier jaar de eerste biologische snackbar van Nederland met een keur aan vegetarische snacks. “Natuurlijk Smullen” op de Jan van Galenstraat 78 (www.facebook.com/NatuurlijkSmullen). Ik begrijp dat Marianne Thieme daar binnenkort ook een keertje komt kijken? Of bij de her-opening bij het vijfjarig jubileum? Ook goed. Als ze maar komt. Ze schittert er door afwezigheid

 6. Roman:

  Het is wel degelijk de eerste vegetarische snackbar. In Amsterdam heb je de eerste biologische snackbar. Best wel een verschil. Geen dieren, wel dieren…. De vraag is of er in Den Haag gelijk ook rekening wordt gehouden met het gebruik van Bio-producten en de hoeveelheid zout. Zeker in het laatste geval gaat het nogal vaak mis. We gaan op bezoek!

  En biologisch vlees, hoe gewoon het inmiddels is op het menu, is niet zo gewoon als strikt vegetarisch of veganistisch. Bijzonder dus… Ik begrijp het goed als Thieme niet alle bio-snackbarren afgaat. Dussss…

 7. Gas:

  En de echtgenoot van Marian Thieme is de leverancier van deze snackbar.

 8. Werkend Nederland Gezond:

  Hier word ik persoonlijk toch echt blij van! Mooi initiatief!

 9. ELLY....:

  WAT EEN FANTASTISCH BERICHT…DE VOLGENDE IN HAARLEM??

 10. Anna Niemuis:

  Volgens mij is dit helemaal niet de eerste vegetarische snackbar, ik meen me te herinneren dat er zo’n 20 jaar geleden eens een is geweest, weet alleen niet meer waar…

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?