RSS

3D kledingprinter recyclet oude kleding om nieuwe outfits te creëren

Enthousiast over dat leuke topje van J.Crew, maar zou je willen dat je het voor het feest van vanavond kon dragen? Waarom 3D print je het niet gewoon thuis? Dat is de visie die tot uiting komt in de Clothing Printer, ontworpen door industrieel designer Joshua Harris.

Harris ontwikkelde de kledingprinter met een groep collega’s als deelnemer aan de Electrolux Design Lab competitie in 2010, waar het idee tot de halve finale kwam.

kledingprinter2

De Kledingprinter wordt gezien als een handig apparaat voor consumenten dat je aan de muur kan monteren, en elektronisch verbonden kan worden met winkels. Modeontwerpers en kledingwinkels zouden zo hun digitale ontwerpen kunnen verkopen, die je meteen thuis kan uitprinten met materiaalcartridges. Versleten t-shirt? Moe van de mode van vorige maand? Geen probleem, voer het gewoon aan de Clothing Printer, die de oude kleding afbreekt tot draden, om zo weer te kunnen hergebruiken.

kledingprinter3

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

  1. Remco:

    Zeer leuke uitvinding en milieuvriendelijk. Er zit wel een nadeel aan. Op dit moment komt heel veel kleding uit de derde wereld landen. De gewone arbeiders krijgen al een hongerloon en zien door deze machine hun werk natuurlijk wegvallen….

  2. San:

    Remco, dat komt omdat ze daar bewust arm worden gehouden, er is geld genoeg, het zit alleen opgepot op de verkeerde plaatsen. Heeft niets meer met economie te maken maar pure hebberigheid van de Elite.

  3. Plus:

    Geld genoeg of niet, geld vertraagt dit soort ontwikkelingen iig wel. We moeten gewoon overstappen naar een Resource Based Economy en dan zijn we van al dit soort problemen af en word het leven een stuk makkelijker

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?