RSS

E-up!: de eerste elektrische Volkswagen

Volkswagen heeft uitgepakt met haar eerste elektrische productieauto – de e-up! De vierzitter werd onlangs onthuld op de Annual Press and Investors Conference in Wolfsburg, en is voorzien van een elektrische motor van 81pk en een 18,7 kWh lithium-ion accu, met een een topsnelheid van 135 km/u, en een actieradius van 150 kilometer, wat de auto ideaal maakt voor forensen.

elektrische-vw-e-up!-2

Een lege accu kan in 30 minuten voor 80% worden opgeladen. Van buiten ziet de e-up! er bijna hetzelfde up als de benzineversie van de up!, maar het heeft wel unieke stilistische details, zoals gebogen LED dagrijverlichting op de voorbumper en andere subtiele veranderingen aan de stijl om de e-up! meer aerodynamisch te maken. De VW e-up! zal eind dit jaar in de herfst debuteren op de Frankfurt Motor Show. De verkoop zal in het begin van 2014 starten in Groot-Brittannië, het is nog niet bekend wanneer de elektrische VW e-up! naar Nederland komt.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

  1. OH niueuws:

    Een actieradius van 150 kilometer is erg weinig en onpraktisch voor wie langere afstanden mee wil doen, maar met de ontwikkelingen rondom Tesla wagen, is dit wel een goed begin en zeker een goede zet van Volkswagen!

  2. GertJan:

    Voor woon werk verkeer of als boodschappen auto is dit voldoende. Uit onderzoek van het CBS blijkt dat nederlanders gemiddeld 37km rijden per dag. bron: http://www.cbs.nl/nl-NL/menu/themas/verkeer-vervoer/publicaties/artikelen/archief/2012/2012-3579-wm.htm

  3. Marcel:

    Een gemiddelde per dag zegt nog niets, beter is te kijken naar een gemiddelde per rit binnen een bandbreedte van max 100KM

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?