RSS

Grootste offshore windenergiepark in Schotland kan 1 miljoen huishoudens van stroom voorzien

De titel voor de “grootste offshore windenergiepark ter wereld” is de afgelopen jaren vaak van eigenaar gewisseld – van de Thanet Wind Farm in de Noordzee met 100 turbines, tot de London Array, met 175 turbines. Moray Offshore Renewables Ltd plant echter om deze parken te overtreffen door drie offshore windenergieparken te bouwen die 22 km van de kust van Caithness liggen, met in totaal 339 windturbines.

Het project, dat 4,5 miljard pond zal kosten, heeft de potentie om een miljoen huishoudens in Schotland van stroom te voorzien. Het project is opgedeeld in twee verschillende delen – de offshore elektriciteitscentrale en de transmissie-infrastructuur. Dit systeem zal het elektrische vermogen van de buitenste Moray Firth naar het vasteland transporteren, waar het gebruikt kan worden door consumenten en bedrijven.

De wind wordt verwacht 1500 MW (1,5 GW) te genereren, waarvan ieder park (Telford, Stevenson en MacColl) 500 MW produceert. Moray Offshore Renewables liet in een verklaring weten:  “We zullen met dit project zorgen voor een voorsprong in de wereldwijde duurzame energie sector door de technologie van een demonstratieproject te ontwikkelen tot een commercieel haalbaar initiatief, dat in staat is om een significant deel van het land van energie te voorzien.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?