RSS

Seedballs: knikkers vol zaden van wilde bloemen voor guerilla gardening

In 2010 lanceerde een groep experts en academici op het gebied van duurzaamheid een internationale eco-sociale onderneming, genaamd MAYA, om ervoor te zorgen dat hun onderzoeken meer impact zouden krijgen in de maatschappij.

Nu heeft het team weer een nieuwe ludieke manier bedacht om geld in te zamelen voor hun duurzaamheidsinitiatieven en tegelijkertijd het aantal wilde bloemen in Groot-Brittannië te vergroten: Seedball.

Iedere Seedball is zo groot als een knikker en is een mini-ecosysteem op zichzelf, waarin zaden van wilde bloemen zijn gemengd met klei, veen-vrij compost en een klein beetje chili poeder. Wanneer er voldoende regen doordringt, ontkiemen de zaden in de bal – geholpen door de voedingsstoffen en mineralen in de bal – en de chili fungeert als afschrikmiddel voor ongedierte,  zodat de bal kan ongestoord kan afbreken en de zaden kunnen ontkiemen. Iedere bal heeft een diameter van ongeveer een centimeter, waardoor ze gemakkelijk verspreid kunnen worden.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , , ,

Reacties

 1. Marjo:

  En nu ……. waar kan ik het kopen dan?

 2. Sanne:

  @Marjo

  http://www.seedball.co.uk/

 3. Matn:

  Det is inderdaad wat vuur de Tuinterrorist, of de Plaantpiraat 🙂
  Mooi um doar zelf wöarde met te bedeankn. Goodgoan vanoet Tweante 🙂

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?