RSS

Anantapur in Zuid-India bespaart jaarlijks 1 miljoen dollar dankzij zonne-energie

Anantapur in de Zuid-Indiase staat Andhra Pradesh zal de eerste stad zijn in het land dat gebruik maakt van zonne-energie voor de stroomvoorziening van de straatverlichting en het watersysteem.

Het zonne-energie project, dat bestaat uit 40.000 zonnepanelen, zal verbonden worden aan het bestaande stroomnetwerk en zal een jaarlijkse besparing van 1 miljoen dollar opleveren.

Het zonne-energie project wordt ontwikkeld dankzij het Jawaharlal Nehru National Solar Mission (JNNSM) initiatief, en zal gebouwd worden in het Kadiri gebied van het Anantapur District op 4 hectare onvruchtbaar land. De 5-megawatt installatie zal naar verwachting de broeikasgassen met ongeveer 180.000 ton verminderen over een periode van 25 jaar. Het Anantapur zonne-energie project maakt gebruik van Solar Cadmium Telluride (CdTe) dunne film modules, een type zonnecellen met de laagste kostprijs.

Het project zal ongeveer 11 miljoen dollar kosten, wat betekent dat de kosten na 11 jaar worden terugverdiend. De autoriteiten van het district hopen op financiële steun van het Ministerie van Nieuwe & Duurzame Energie en willen gebruik maken van de besparingen om de lening terug te betalen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?