RSS

Mensenrechten centraal bij Movies That Matter

ma, mrt 18, 2013

Politiek en Samenleving

Van 21 t/m 27 maart vindt in Den Haag het Movies that Matter Festival weer plaats. Er zijn dan ongeveer 70 speelflms en documentaires te zien over mensenrechten uit de hele wereld.

Movies that Matter Festival in Den Haag is een internationale film- en debatfestival. De films zijn te zien in het Filmhuis, Theater aan het Spui, Stadhuis, Korzo en het Nutshuis. Veel films zijn voor het eerst, en ook alleen op dit festival, in Nederland te zien. Alle films zijn Engels gesproken of Engels ondertiteld. Bij de meeste films wordt een debat of talkshow georganiseerd met mensenrechtenactivisten, filmmakers, politici en journalisten.

Tijdens het evenement vinden dagelijks tal van debatten en talkshows plaats. Er zijn muziekoptredens, exposities en het moves that matter-feest. Het festival is een ontmoetingsplaats waar het publiek in gesprek kan gaan met politici, filmmakers en activisten uit de hele wereld. Den Haag, internationale stad van vrede en recht, is dé uitgelezen plek voor dit festival van de geëngageerde film.

Het filmfestival biedt twee hoofdprogramma’s: ‘A Matter of ACT’ en ‘Camera Justitia’. Daarnaast zijn er verschillende themaprogramma’s, zoals ‘The Best of IDFA’, een selectie uit het programma van ’s werelds grootste documentaire festival.

A Matter of ACT

Tien bijzondere documentaires over tien bijzondere mensenrechtenverdedigers. Dat is ‘A Matter of ACT’, het prominente hoofdprogramma van Amnesty International. In deze films wordt op indrukwekkende wijze een beeld gegeven van het leven en werk van mensenrechtenverdedigers wereldwijd. De films tonen de dappere strijd tegen onrecht en onderdrukking en laten zien onder welke grote gevaren en bedreigingen de activisten hun werk moeten doen.

Camera Justitia

Het andere hoofdprogramma, ‘Camera Justitia’, presenteert films en debatten die aansluiten bij het werkterrein van het Internationaal Strafhof en de diverse tribunalen in Den Haag. Het programma belicht uiteenlopende thema’s als het rechtssysteem, wetgeving, rechtspraak en gerechtigheid in films over onder meer internationaal recht, vluchtelingen- en asielrecht, humanitair oorlogsrecht, verzoeningsprocessen in landen in transitie en de strijd tegen straffeloosheid. ‘Camera Justitia’ sluit nauw aan bij de identiteit van Den Haag als juridische hoofdstad van de wereld en is een vervolg op het festival Cinema & Justice van Filmhuis Den Haag. ‘Camera Justitia’ is een competitieprogramma. Een internationale jury kiest de beste film uit het programma. De winnaar ontvangt de Zilveren Vlinder, de Camera Justitia Award.

Kaartverkoop
Kaarten voor het Movies that Matter Festival zijn online en bij de festivalkassa’s in Filmhuis Den Haag en Theater aan het Spui verkrijgbaar.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?