RSS

Abu Dhabi opent ‘s werelds grootste thermische zonne-energiecentrale

De 100-megawatt Shams 1 centrale is op dit moment de grootste thermische zonne-energie centrale in de wereld, zei Sultan al-Jaber, hoofd van het Masdar project van het olierijke emiraat Abu Dhabi. De installatie heeft een vermogen van 125 megawatt en kan zo’n 20.000 gezinnen van stroom voorzien.

shams_1Masdar produceert nu 10 procent van de totale thermische zonne-energie op aarde, aldus Santiago Seage, chief executive officer van Abengoa Solar, een van de partners binnen het project, tijdens de officiële inhuldiging afgelopen zondag. Abu Dhabi wil tegen 2020 minstens 7 procent van zijn energiebevoorrading uit hernieuwbare bronnen halen.

De zonne-energiecentrale Shams 1 beschikt over lange rijen van parabolische spiegels, verspreid over een gebied van 2,5 vierkante kilometer in de woestijn van de Western Region, ongeveer 120 kilometer ten zuidwesten van Abu Dhabi.

Masdar bezit 60 procent van het project. Total uit Frankrijk en Abengoa Solar uit Spanje bezitten ieder 20 procent. Abu Dhabi is de rijkste van de zeven sheikdommen die deel uitmaken van de Verenigde Arabische Emiraten.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?