RSS

Je telefoon opladen met je koffie

Je kop koffie in de ochtend kan je door je drukke werkdag heen helpen, maar wat als het nu ook je mobiele telefoon kan opladen? De Epiphany onEPuck is een handige telefoonoplader die energie haalt uit je koude of warme dranken.

De schijf bevat een Stirling motor die draait op warmteverschillen, waarbij de verandering van de temperatuur van de koffie wordt omgezet in stroom voor de accu van je mobiele telefoon.

onEPuck2

Stirlingmotoren zijn niet nieuw – ze werden in 1816 uitgevonden als concurrent van de stoommachine. Maar met moderne technologieën en materialen was Epiphany in staat om een nieuw thermodynamisch systeem te creëren dat gebruikt kan worden op je bureau op het werk.

De ene kant van de puck is gemarkeerd met een rood logo waar warme dranken op geplaatst kunnen worden, zoals koffie, soep, of zelfs kaarsen, welke middels een usb kabel verbonden wordt met je telefoon om zo de batterij op te laden. Koude dranken en ijs kunnen op de blauwe kant geplaatst worden.

onEPuck3

Bij het afkoelen van je warme drank of het smelten van het ijs in je frisdrank, begint de Stirling motor turbine te draaien, wat elektriciteit voor de oplader opwekt. Een kop koffie heeft genoeg energie om je telefoon volledig op te laden, al tijdens het drinken. Nog beter; de onE Puck is een perfecte back-up voor als je je oplader bent vergeten of als er geen stopcontact in de buurt is.

Epiphany heeft een Kickstarter campagne gelanceerd om de productie te starten, dus liefhebbers van duurzame energie (en koffie) kunnen er nu hun voordeel uit halen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reacties

 1. Robert:

  Misschien is het interessant om dit zelfde systeem te integreren in bakstenen.
  Als je hier dan een huis mee op bouw dan kan je energie opladen bij koud en warm weer!
  En voor je huis gebruiken.

  gr Robert

 2. Peter:

  Ik héb geen mobiele telefoon.
  Dat is pas duurzaam !

 3. Denijs:

  lees dit eens…
  https://www.kickstarter.com/projects/epiphanylabs/epiphany-one-puck/comments

 4. Peter kneepkens:

  Ga niet in op dit product, het is pure oplichterij. Op de site van kickstarter staan vele klachten te lezen over dit zogenaamde bedrijf die dit product aanprijzen. Ook is het zo dat je je mobiele telefoon er niet mee kan opladen, want er zit nl een batterij in. Vele mensen zijn gedupeerd door geld te storten om dit product te bekostigen. Degene die verantwoordelijk is voor dit oplichterij peinst er NIET over om de mensen hun geld terug te geven, DUS…………… trap er niet in, het is pure fake

 5. lizzie:

  ook ik heb geen mobiele telefoon noch een smartphone. Ik ben absoluut niet overtuigd van de veiligheid ervan. Zowel qua gezondheid als veiligheid. Onze overheid geeft hier geen openheid van zaken over; er is al lang en breed bekend dat de elektromagnetische velden voor draadloos communiceren niet gezond zijn, voor geen enkel levend wezen. Het is een grote aanslag op je afweersysteem en er is een toenemend aantal mensen dat doodziek ervan wordt. De meeste andere mensen zeggen er tegen te kunnen, maar ze beseffen niet dat het een kwestie van tijd is, net als roken of asbest.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?