RSS

Argentinië wil zonne-energie capaciteit 30x verhogen

Er is een goede reden waarom de vlag van Argentinië voorzien is van een stralende zon. Hoewel Argentinië op dit moment nog slechts 10 MW aan zonne-energie produceert, zal dit snel gaan veranderen, aangezien het land van plan is om de capaciteit ruim 30 keer te verhogen.

De overheid is begonnen met stimuleringsmaatregelen voor het bedrijfsleven. Internationale ontwikkelaars kijken rond in de westelijke regio’s van Argentinië waar bijna twee keer zoveel zon schijnt als in Duitsland, de wereldleider op het gebied van zonne-energie.

In totaal hoopt Argentinië 3 GW aan duurzame energie te produceren, waarvan minimaal 10 procent uit zonne-energie moet komen.

De veranderingen in het beleid hebben bedrijven aangetrokken zoals Sky Solar Holdings Co. uit China, wat zich bij Enarsa heeft geschaard om een 20MW complex in San Juan te bouwen voor 53 miljoen euro. Het Spaanse Solaria Energia & Medio Ambiente SA en Argentijnse ontwikkelaar Aldar SA hebben ook vergelijkbare ambities.

Als derde grootste economie in Zuid Amerika, na Brazilië en Colombia, heeft Argentinië de enorme potentie om een bloeiende duurzame energie industrie te creëren.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reacties

  1. Antonie Bos:

    Fantastisch nieuws voor Argentinië en de wereld en dus ons ook. Eén storend foutje misschien: Dld produceert nu al 7,6 Gw aan zonne-energie (zie jullie artikel) en Argentinie gaat naar 3 GW.

  2. HappyNews:

    Antonie, dat klopt helemaal, het is nu aangepast. Bedankt voor je opmerkzaamheid.

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?