RSS

Pioniers gezocht op het gebied van duurzaam ondernemen

Jan Jonker, hoogleraar aan de Radbouduniversiteit, doet onderzoek naar nieuwe businessmodellen. Hij  is op zoek naar alternatieve verdienmodellen die door ondernemende mensen worden bedacht en uitgevoerd. Mensen die zijn betrokken bij een nieuwe vorm van ondernemen worden opgeroepen mee te doen aan het onderzoek.

Deze mensen kunnen een bijdrage leveren aan het onderzoek door het beantwoorden van enkele vragen. Zij kunnen zich op de website Nieuwe Business Modellen aanmelden voor het invullen van de vragenlijst.

Onderzoek
Duurzaam ondernemen vormt een steeds belangrijkere uitdaging voor organisaties. Om dit te ondersteunen zijn nieuwe business modellen nodig. Jan Jonker heeft een nieuw onderzoek gestart naar nieuwe businessmodellen. Simpel gezegd: hij inventariseert en bestudeert duurzame initiatieven en verspreidt de kennis daarover. Zodat als een bewonersgroep in Appingedam succesvol een eigen energie-coöperatie heeft opgezet, een groep uit Boxtel met vergelijkbare plannen het model kan overnemen.

Symposium op 28 juni
De resultaten van het onderzoek worden gepresenteerd tijdens een symposium op 28 juni 2013 in het Awarehouse (Interface) in Scherpenzeel. Op deze dag worden de uitkomsten van dit onderzoek naar nieuwe business modellen gepresenteerd. Het onderzoek en het symposium worden mede mogelijk gemaakt door steun van de ASN Bank, Eneco, PGGM, SITA, de provincie Gelderland, de Radboud Universiteit Nijmegen en Stichting OCF.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?