RSS

Walvisvaart Japan eerder gestopt dankzij Sea Shepherd

De walvisvaart in Japan is eerder gestopt dan gebruikelijk. De antiwalvisvaarders van Sea Shepherd claimen de overwinning. Dat schreef de Britse omroep BBC donderdag.

De Japanse walvisvaarders zouden het te gevaarlijk vinden om opnieuw uit te varen, omdat ze te veel hinder ondervinden. Een dag eerder voer een Japanse walvisvaarder tegen twee schepen van de activistische organisatie Sea Shepherd op, is te zien op beelden van de BBC. Een van de kapiteins van de protestschepen zei dat dit de gevaarlijkste confrontatie was die hij ooit had meegemaakt.

Jaarlijks staat Japan voor een paar maanden walvisjacht toe, officieel voor wetenschappelijk onderzoek. Het is echter een publiek geheim dat walvisvlees gretig aftrek vindt in Japanse restaurants. Al tientallen jaren spreken milieuorganisaties schande van de praktijken.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?