RSS

Brazilië start grote inventarisatie van Amazone om bescherming te verbeteren

Brazilië heeft plannen aangekondigd om de bomen in het Amazoneregenwoud te tellen en te catalogiseren als onderdeel van een grootscheeps bosbeheer project.

Deze inspectie zal meer inzicht verschaffen in de staat van het beboste deel van de Amazone, waarvan 60% binnen de grenzen van Brazilië ligt. Teams worden door het hele land gestuurd en zullen ongeveer 20.000 locaties testen met een interval van 20 km, en het aantal, de hoogte, de diameter en de soort boom vastleggen.

De nieuwe inspectie zal de meest uitgebreide gegevens over de staat van het regenwoud van de Amazone leveren sinds de jaren ’70. De laatste inventarisatie werd uitgevoerd door Projeto Radambrasil, een uitgebreid luchtonderzoek van het Amazonegebied, dat meer dan een decennium duurde. “We gaan het regenwoud van binnen leren kennen,” zei minister van Bosbouw Antonio Carlos Hummel.

Brazilië, ooit een van ’s werelds grootste ontbossers, heeft beloofd om de snelheid van de ontbossing voor 2020 met 80% te verlagen, wat zal betekenen dat het op het niveau van 2004 zal zitten. Volgens officiële rapporten van de overheid ligt het tempo van ontbossing in het Amazonegebied dit jaar op het laagste punt sinds autoriteiten ’s werelds grootste tropisch regenwoud zijn gaan monitoren. De nieuwe inspectie, die bedoeld is om deze trend voort te zetten, wordt verwacht vier jaar te gaan duren, en resultaten zullen jaarlijks worden gepubliceerd.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?