RSS

Duurzaam watergebruik industrie zet door: bedrijven steeds efficiënter met water

wo, feb 13, 2013

Wetenschap en Natuur

Ondanks de groei van de bevolking en de economie stijgt het gebruik van leidingwater niet meer. Door efficiencymaatregelen daalde het gebruik van leidingwater per persoon sinds 1990 met gemiddeld 0,7 procent per jaar.

Het bedrijfsleven verbeterde de efficiëntie van het leidingwatergebruik in dezelfde periode met gemiddeld ruim 3 procent per jaar. Ook grondwater wordt steeds efficiënter gebruikt. In 2010 werd in ons land 2,35 liter grondwater gebruikt per verdiende euro. In 2004 was dit nog 2,69 liter. Dat is een daling van 13 procent in zes jaar. Sinds de jaren ’70 van de vorige eeuw is het industriële grondwatergebruik zelfs met ruim 60% afgenomen.

Dit blijkt uit onlangs gepubliceerde gegevens van het CBS. De cijfers tonen aan dat bedrijven steeds meer aandacht hebben voor waterbesparing en waterhergebruik. Waterafhankelijke bedrijven investeren in toenemende mate in duurzaam watergebruik.

Duurzaam watergebruik is voor steeds meer bedrijven dé manier om te anticiperen op een verminderde beschikbaarheid van zoet water van de juiste kwaliteit. Bovendien gaan duurzaam watergebruik en verbetering van de energie- efficiëntie vaak hand in hand waardoor kostenbesparingen kunnen worden gerealiseerd.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?