RSS

Mexico bekijkt mogelijkheden om windenergie capaciteit te vertienvoudigen

vr, feb 8, 2013

Wetenschap en Natuur

Mexico kan tegen 2020 maar liefst 12.000 megawatt uit windenergie halen, zeggen de windenergieproducenten. Maar dan moet het beleid wel veranderen.

Als het land de gepaste maatregelen neemt, kan Mexico zijn huidige vermogen uit windenergie bijna vertienvoudigen in acht jaar tijd, zegt de sector. “De opportuniteiten zijn zeer duidelijk”, zegt Leopoldo Rodríguez, voorzitter van de Mexicaanse Vereniging voor Windenergie. “Maar tot dusver hebben we niet de continuïteit gezien die we graag zouden zien. De doelstellingen zijn niet duidelijk.”

Vorige jaar bedroeg het Mexicaanse vermogen uit windenergie 1370 megawatt. Dit jaar moet dat stijgen naar 2000. Ter vergelijking: de Europese Unie overschreed vorig jaar de grens van 100 gigawatt, of 100.000 megawatt.

Mexico heeft een grote achterstand op het vlak van groene energie. Het zit nog heel erg vast aan zijn grote olievoorraden. Dagelijks haalt het 2,5 miljoen vaten (van 159 liter) boven. Olie levert 93 procent van de energie van het land. De rest komt van waterkracht, kernenergie en windmolens. De regering wil tegen 2026 35 procent van de Mexicaanse elektriciteit uit duurzame energiebronnen halen.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?