RSS

EU parlement wil overstappen op duurzame visserij

Een meerderheid van de afgevaardigden stemde voor voorstellen om de visserij duurzamer te maken. De visbestanden moeten tegen 2020 zijn hersteld.

Het moet afgelopen zijn met overbevissing. Ook het teruggooien van ongewenste vis (bijvangst) is niet meer van deze tijd. Dat stelde het Europees parlement in Straatsburg woensdag.

Het EP wil dat de plannen deel gaan uitmaken van het nieuwe Europese visserijbeleid. Dat gaat het huidige Gemeenschappelijk Visserijbeleid (GVB) uit 2002 vervangen. Ondanks het GVB is bijna 70 procent van de Europese visbestanden overbevist, stelt de Europese Commissie in Brussel. Na het groene licht van het Europees Parlement voor het nieuwe GVB, moeten de EU-lidstaten er nog mee instemmen.

,,Eindelijk bepalen de natuurwetten de grens, en niet economische belangen. De hervormingen zullen voor meer vis en meer banen in de visindustrie zorgen”, aldus D66-Europarlementariër Gerben-Jan Gerbrandy in een verklaring. ,,Nu ligt de bal bij de ministers. Als zij akkoord gaan, vist Europa per 2015 duurzaam.”

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?