RSS

Nicaragua stapt bijna volledig over op duurzame energie

Het land Nicaragua in Midden Amerika heeft onlangs een nieuw ontwikkelingsplan gelanceerd, waarin het stelt dat nog voor 2017 94% van de elektriciteit uit duurzame bronnen gehaald moet worden.

Het project is bedoeld om Nicaragua’s voortdurende ontwikkeling van de infrastructuur te versterken en nieuw leven in te blazen. Als dit plan succesvol blijkt, wordt de energie bijna 40% goedkoper dan de gemiddelde nationale kostprijs voor energie. De eerste stap is om nog dit jaar 50% van de totale energie uit duurzame bronnen te halen.

Een belangrijk onderdeel van het plan is het 72MW San Jacinto Project, een enorme geothermische centrale op 4.000 hectare in het San Jacinto-Tizate gebied, wat algemeen beschouwd wordt als een van de meest productieve vulkanische reservoirs in Latijns-Amerika. De centrale is een essentieel onderdeel voor de voortdurende ontwikkeling van de infrastructuur van Nicaragua, waarbij elektriciteit 40% goedkoper wordt. Het zal ongeveer 17% van Nicaragua’s totale elektriciteitsbehoeften genereren.

Het San Jacinto project is nu in commercieel gebruik en wordt verder uitgebreid met een warmte-krachtkoppeling, die de potentie heeft om 10MW additionele capaciteit te leveren.

“We zijn tevreden over de prestaties van ons team gedurende de Fase II Uitbreiding,” stelde Tono Rodriguez, Vice President en COO van Latin America for Ram Power. “De Fuji America turbines van het project hebben onze verwachtingen overtroffen in termen van hun efficiëntie en prestaties.”

Deze geothermische centrale en de toegenomen investering in waterkracht leidt hopelijk tot het einde van Nicaragua’s afhankelijkheid van buitenlandse olie.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reacties

  1. Hadewijch:

    NOg voor 2017 ? 94 procent uit duurzame bronnen?
    Lijkt me heel optimistisch maar ik ben zeer blij met hun ambitieuze plannen! Ik hoop wel dat er voor die waterkracht geen dammen moeten gebouwd worden, waarvoor dan weer wouden of andere natuurgebieden onder water moeten gezet worden, waarvoor dan weer inheemse stammen moeten wijken. Maar de watervallen van Nicaragua zullen wel voor voldoende mogelijkheden zorgen, zeker? Fantastisch nieuws, dank u Happy News!

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?