RSS

Amsterdam maakt geld vrij voor kunstenaars

wo, jan 30, 2013

Kunst en Cultuur

Amsterdam stelt een ton ter beschikking om kunstenaarsbroedplaatsen en -woningen te creëren. Met het geld moet Amsterdam aantrekkelijker worden voor buitenlandse topkunstenaars. Om dit te bereiken moeten bestaande culturele broedplaatsen en galeries in de stad, deels een andere bestemming krijgen en worden aangepast.

Het geld wordt beschikbaar gesteld op initiatief van D66 en GroenLinks.  GroenLinks-raadslid Evelien van Roemburg: ‘Amsterdam investeert al jaren in het ontwikkelen van betaalbare atelierruimte via het beleid voor Broedplaatsen. Het is prachtig dat nu extra ruimte voor verblijf wordt toegevoegd. Het is doodzonde als door ruimtegebrek creatief toptalent kiest voor steden als Berlijn en Rotterdam.’

Sebastiaan Capel, raadslid voor D66: ‘De mogelijkheid van broedplaatsen om gasten een tijdelijke verblijfplaats te bieden draagt bij aan de internationale positie van Amsterdam als creatieve wereldstad. Het wordt namelijk makkelijker om tijdelijke uitwisselingen tussen kunstenaars te organiseren’.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?