RSS

Nederlandse IT-markt groeit in 2013

De Nederlandse en Belgische IT-markt zal dit jaar ondanks de moeilijke economische omstandigheden licht blijven groeien. Dat voorspelt marktonderzoeker IDC in een dinsdag gepubliceerd rapport.

De IT-uitgaven stijgen naar verwachting met 1,5 procent to 31,6 miljard euro. De groei is vooral te danken aan de stijgende vraag naar tablets, smartphones, apps en zogenoemde cloud-oplossingen.

Nederland is volgens IDC in Europa een voorloper op het gebied van sociale media, vooral dankzij privégebruikers. Het onderzoeksbureau verwacht dat in 2013 marketingafdelingen sociale media vaker zullen inzetten om bijvoorbeeld een beter beeld te krijgen van klantgedrag en het bewerken van de markt.

De omvang van de Nederlandse en Belgische telecommarkt zal in 2013 waarschijnlijk gelijk blijven. De groei in de afhankelijkheid van dataverkeer zet daarbij verder door, terwijl er minder gebeld zal worden. De vraag naar videoverbindingen via internet zal volgens de onderzoekers dit jaar flink toenemen. Zo ziet IDC een stijging van 17 procent in de omzet bij leveranciers van de hiervoor benodigde netwerkapparatuur.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?