RSS

Windenergie overtreft in VS aardgas en steenkool

ma, jan 21, 2013

Wetenschap en Natuur

Volgens de huidige gegevens heeft de totale nieuw bijgekomen windenergie capaciteit in 2012  in de Verenigde Staten aardgas en steenkool verslagen. De VS heeft tot eind november 2012 een totale nieuwe windenergie capaciteit gemeten van 6.519 megawatt. Dat is iets meer dan de aardgas met 6.335 megawatt en meer dan twee keer zoveel dan energie dat met steenkool wordt geproduceerd.

Deze groei in windenergie kan deels worden toegeschreven aan de afgenomen kosten van het produceren van windenergie, maar ook aan het belastingvoordeel van 2,2 cent/kWh voor duurzame energie die gelukkig ook de recente ‘fiscal cliff’ overeenkomst heeft overleefd.

“Het laat zien dat windenergie een stevige positie heeft als duurzame energiebron.” zegt Jacob Susman, CEO van windontwikkelaar OwnEnergy Inc. in New York. “Vijf jaar geleden moesten we nog ons uiterste best doen om nutsbedrijven te overtuigen. Nu hebben ze zelf teams van experts die de waarde ervan inzien.”

De vooruitzichten voor 2013 met betrekking tot windenergie zien er goed uit, vooral met de verlenging van het belastingkrediet voor nog minstens een jaar. Zoals het er nu naar uitziet kan windenergie heel gemakkelijk aardgas verslaan in 2013. En als de aardgasprijzen verder blijven stijgen, zal dat nog ruimschoots zijn ook.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reacties

 1. Jaap Langenbach:

  De aardgasprijzen dalen in de VS juist door veel te goedkoop schaliegas. Wind zal het in het komend jaar daarom nog erg moeilijk krijgen.

 2. Hadewijch:

  O.K. maar windenergie neemt toch steeds meer toe!

 3. john hermans:

  Volgens wikipedia is het totale geïnstalleerde vermogen aan windturbines in de USA ruim 51.000 MW (per eind 2012).
  Vermoedelijk geven de in dit artikel vermeldde vermogens aan wat er in 2012 bij is gekomen.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Wind_power_in_the_United_States

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?