RSS

Diepgaand onderzoek naar misstappen Shell

ma, jan 14, 2013

Wetenschap en Natuur

De Minister van Buitenlandse Zaken in Amerika, Ken Salazar, heeft aangekondigd om een diepgaand onderzoek te doen naar de serie van misstappen van Shell bij de olieboringen in het Noordpoolgebied afgelopen maanden.

Ook in de Verenigde Staten groeit de weerstand tegen de proefboringen in het Noordpoolgebied, omdat er veel risico’s voor het milieu aan vastzitten.Volgens Greenpeace is er maar één uitkomst van dat onderzoek mogelijk: Shell, dat zelf steeds beweert veilig naar olie te kunnen boren, is niet opgewassen tegen de extreme omstandigheden in het Noordpoolgebied. En andere oliemaatschappijen evenmin.

Als grootste bedrijf ter wereld heeft Shell volgens Greenpeace een maatschappelijke verantwoordelijkheid om te investeren in voldoende duurzame energiebronnen als zon, wind en water. Joris Thijssen van Greenpeace: “Het is niet nodig om een onvervangbaar natuurgebied als de Noordpool op het spel te zetten voor de laatste druppels olie. Sterker nog, als we alle bestaande oliereserves opmaken, zal ons klimaat al dramatisch veranderen. Echt, we moeten nu overstappen op schoon!”

Jij kan ook meehelpen door de petitie te tekenen op www.stopshell.nl.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , , ,

Reacties

  1. stino:

    Wellicht kunnen ze beter onderzoek doen naar GRATIS!! energie zoals ZERO POINT ENEGY, sustainable energy!

    Wat dat is? Zeer intressante informatie voor duurzaame energie liefhebbers, voorstanders voor een schinere wereld.? Zie onderstaande docu voor meer informatie 🙂

    http://www.disclose.tv/action/viewvideo/33760/Free_Energy__the_Race_to_Zero_Point_p1/

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?