RSS

Saoedi-Arabië investeert 109 miljard dollar in bouw van zonne-energiepark

Het olierijke land Saoedi-Arabië heeft de eerste fase van een investering van $109 miljard in zonne-energie aangekondigd. Dit bevestigt berichten van eerder dit jaar dat het land plannen heeft om in de komende decennia massaal in te zetten op zonne-energie.

De Guardian bericht dat een onderdirecteur van de King Abdullah City for Atomic and Renewable Energy aan de Saoedische staatspers heeft laten weten dat de bouw aan een groot zonne-energie park gepland staat voor volgend jaar.

De aankondiging werd gedaan ten tijde van de klimaatgesprekken van de VN in de stad Doha, in de staat Qatar, en hiermee plaatst Saoedi-Arabië zich volgens de Guardian in dezelfde positie met hun investeringsplannen in duurzame energie als andere landen in het Midden-Oosten, zoals Qatar, Abu Dhabi, en Dubai.

Als de plannen doorgaan, zal het park een aanzienlijk begin zijn aan de doelstelling van Saoedi-Arabië om 41.000MW aan zonne-energie op het nationale stroomnetwerk te hebben tegen 2032. Deze bijdrage zal een derde van de energie van het land gaan voorzien.

Saoedi-Arabië heeft al grote vooruitgangen geboekt in de productie van zonne-energie. Eerder dit jaar opende het land ’s werelds grootste thermische zonne-energie centrale in Riyad  dat 14 miljoen dollar kostte. Hiervoor begon het koninkrijk met de bouw van een zonne-energie centrale van 500KW in de woestijn. Daarnaast heeft Marokko onlangs een deal gesloten met het Saoedische ACWA Power International om de eerste thermische zonne-energiecentrale  in Noord-Afrika te bouwen. De planning is dat deze operationeel zal zijn in de tweede helft van 2015

Het is algemeen bekend dat de voordelen voor het milieu door de overgang op duurzame energiebronnen significant zijn, maar de overgang betekent ook een enorm economisch voordeel voor Saoedi-Arabië.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, , , ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?