RSS

D66 en PvdA dienen motie in: downloadverbod gaat niet door

Een meerderheid van de Tweede Kamer is tegen een downloadverbod. Dat blijkt uit een debat dat dinsdag in de Tweede Kamer werd gehouden. Ook wordt waarschijnlijk het blokkeren van sites als The Pirate Bay aan banden gelegd.

D66 diende vanmiddag twee moties in naar aanleiding van de ontstane verwarring over de wenselijkheid van het meewerken aan een downloadverbod binnen de Tweede Kamer. De eerste motie verzocht staatssecretaris Fred Teeven af te zien van wetswijzigingen die het downloadverbod tot stand brengen. Opvallend is dat Teeven  de passage ‘modernisering van het auteursrecht’ in het regeerakkoord ziet als een mogelijkheid om een downloadverbod in werking te stellen, terwijl D66 en regeringspartij PvdA hier juist anders over denken.

De tweede motie omvatte de kwestie ‘internetvrijheid in het algemeen’. Namelijk dat server providers niet meer ingezet mogen worden als politieagent tegen blokkades, zodat zij zich kunnen verzetten van verzoeken tot blokkering van buitenaf. Verhoeven verwacht steun van onder meer de PvdA, maar dat zal volgende week moeten blijken als er definitief gestemd wordt. “Door deze motie roepen we rechters op om van blokkades af te zien, maar zij kunnen altijd zelf een afweging maken”, legt het Tweede Kamerlid uit.

Over de motie wordt volgende week gestemd, maar tijdens het eerdere debat blijkt dat een ruime meerderheid van PvdA, PVV, D66, SP en GroenLinks tegen het downloadverbod is en blijft.

Wil je meer HappyNews?

We're on a mission to spread meaningful and happy content far and wide.
Probeer onze wekelijkse HappyNewsletter en zie het voor jezelf!

, ,

Reageer op dit bericht

Wil je weten hoe je een eigen afbeelding naast je reacties kan krijgen?